Kindertandheelkunde – Care Dental Ypenburg – Den haag
Uitstekende tandheelkundige zorg

Kindertandheelkunde

Kindertandheelkunde

Binnen Care Dental is ook een verwijspraktijk voor kinder- en jeugdtandheelkunde.

Mevrouw Vivien Khouw-Liu is tandarts-pedodontoloog, erkend door de Nederlandse Vereniging van Kindertandartsen. Nederland telt ongeveer vijftig officieel geregistreerde tandarts-pedodontologen.

Vanaf wanneer

Kinderen kunnen vanaf de geboorte ieder half jaar mee naar uw eigen controlebeurt. Zo kunnen zij al op jonge leeftijd wennen aan de tandarts en de praktijk. Vanaf 1,5 jaar mag uw kind voor het eerst zelf de stoel in en controleert de tandarts het gebit.

Het eerste bezoek

Het eerste bezoek staat in het teken van kennismaken. Wij vinden het belangrijk om een goed contact te krijgen met het kind en uit te leggen wat wij doen. Daarom maken we uw kind op speelse wijze bekend met de tandarts. Tijdens de eerste kennismaking vinden meestal geen behandelingen plaats. Na het onderzoek, eventueel met röntgenfoto’s, bespreken wij de vervolgstappen en bereiden uw kind voor op de volgende afspraak.

Voorbereiden op eerste bezoek

Voor een kind kan het eerste tandartsbezoek best spannend zijn. Daarom is het belangrijk om uw kind een beetje voor te bereiden. Probeer niet te veel in detail te treden. U kunt uw kind vertellen dat het belangrijk is om naar de tandarts te gaan om de tanden gezond en sterk te houden.