Werkwijze – Care Dental Ypenburg – Den haag
Uitstekende tandheelkundige zorg

Werkwijze

Ons team bestaat uit tandartsen, mondhygieniste, klinisch assistenten en preventieassistenten die nauw met elkaar samenwerken. Wij zijn een gemotiveerd team dat met plezier en kennis van zaken werkzaam is. Onze medewerkers zijn niet alleen geselecteerd op basis van hun vakkundigheid, maar ook op hun inlevingsvermogen en klantvriendelijkheid. Al onze teamleden volgden extra scholing na hun basisopleiding.

Preventieassistenten

Onze tandartsen worden bij bepaalde behandelingen bijgestaan door gecertificeerde preventieassistenten. Zij maken onder meer röntgenfoto’s, gebitsafdrukken en kunnen een gebitsreiniging en preventieve behandelingen uitvoeren. Op die manier hebben de tandartsen meer tijd voor goede diagnosestelling en complexere verrichtingen.

Preventie vormt een belangrijk onderdeel van onze praktijk. Hierin speelt u zelf een grote rol. De preventieassistenten geven u graag advies over de verzorging van uw gebit en zorgen voor regelmatige professionele gebitsreiniging. Zo kunnen we veel schade voorkomen, waardoor minder behandelingen en dus minder kosten nodig zijn.

Eigen tandarts

U heeft bij ons uw eigen, vaste tandarts. Bij complexe behandelingen overleggen de tandartsen onderling. Voor bepaalde (deel)behandelingen verwijzen wij u soms door naar een andere tandarts binnen onze praktijk of naar een specialist daarbuiten.

Bij acute pijnklachten proberen wij altijd een afspraak in te plannen bij uw eigen tandarts. Mocht dit niet lukken, dan helpt een van onze andere tandartsen u.

Mondgezondheid

Uw gebit is een belangrijk onderdeel van uw verzorgde voorkomen. Het bepaalt uw lach, uw uiterlijk en ondersteunt uw zelfvertrouwen. Een gezonde mond draagt bij aan het algehele welzijn.

Wij vragen daarom van onze patiënten om thuis de benodigde mondhygiëne aandachtig uit te voeren. Zonder deze mondhygiëne is het voor ons moeilijk de kwaliteit van behandelingen te waarborgen. Een halfjaarlijkse controle bij de tandarts en een bezoek aan de preventieassistente is vanzelfsprekend. Uw gebit blijft uw eigen verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid willen wij als team graag met u delen door u hierbij goed te ondersteunen.